Serhat, 1444. Sk. No:24, 06378 İvedik Osb/Yenimahalle/Ankara
Dil Seçimi: tr-flag en-flag
Sosyal Medyada Biz:
  • Serhat, 1444. Sk. No:24, 06378
    İvedik Osb/Yenimahalle/Ankara
  • 9:00 - 18:00
    Pazar Kapalıyız

Endüstriyel Otoklavlar

Endüstriyel Otoklavlar

Endüstriyel Otoklavlar

Endüstriyel otoklavlar günümüzde otoklav teknolojisi için önemli cihazlardır. İçinde yüksek sıcaklık ve basınç bulunan bu kaplar genellikle silindir şeklindedir çünkü yuvarlak şekil, yüksek basınçlara daha iyi dayanmaktadır. Otoklavlar, içine yerleştirilen nesneleri tutmak adına tasarlanmıştır. Otoklav ifadesi otomatik ve kilit kelimelerinden türetilmiştir, otomatik kilitleme anlamına gelir. İçindeki buhar basıncının güvenli şekilde muhafaza edilmesini sağlamak üzere emniyet valflerine sahiplerdir. Otoklavların çeşitli kullanım alanları bulunur ve genelde ekipman ve aletleri sterilize etmek için yaygın olarak kullanılır.

Endüstriyel otoklavlar birçok farklı amaç için tasarlanır. Dayanımı yüksek bir kap veya kazandan oluşan bu cihazlar, genel olarak 300 dereceye kadar sıcaklıkları korumak adına tasarlanır. Fakat özel otoklavlar 400 derece veya daha fazlasına ulaşılabilir.

Endüstriyel Otoklavlar Nedir?

Otoklav, içine yerleştirilen iş yüküne hem ısı hem de basınç uygulamaktadır. Tipik olarak iki farklı otoklav sınıfı mevcuttur. Suya maruz kalmaya dayanabilen, iş yükleri için buhar ile basınçlandırılanlar ve ısıtılan havanın dolaşımı sayesinde ısıtma atmosferi oluşturanlardır. Endüstriyel otoklavın temel bileşeni, hızlı açılan kapılardır.

Aynı zamanda otoklav yapımının maliyetindeki kritik bileşendir denilebilir. Bir yandan operatör kapıyı hızlı ve kolay şekilde açıp kapatabilmelidir ve diğer yandan kapılar sıkı güvenlik gereksinimlerini karşılamaları gerekir. Endüstriyel ortamlar için kullanılan otoklavlar, laboratuvarda kullanılan otoklav çeşitlerine göre farklıdır.

Endüstriyel Otoklavlar Nerede Kullanılır?

Endüstriyel otoklavlar, cam, havacılık, gazbeton, otomotiv, kauçuk, ahşap, gıda, medikal, tekstil gibi alanlarda kullanımı mevcuttur. Endüstriyel otoklavların tümü sadece sterilize etmek için kullanılmaz. Ürünlerin meydana gelmesi aşamasında bu sistemler sıklıkla kullanılabilir. Bu alanlarda kullanımlarından bazılarını özetlersek şu şekildedir denilebilir:

  • Gıda ve konserve sektöründe, kavanoz, kutular, alüminyum, plastik ambalajlar içinde her türlü meyve, hazır yemek, balık, zeytin, turşu, kurulmuş ürünler, özel soslar ve benzeri alanlarda kullanılır.
  • İlaç sektöründe şişe ve plastik ambalaj içindeki serum ve diğer laboratuvar ürün sterilizasyonunda kullanılmaktadır.
  • Laboratuvar otoklav çeşitlerinde ilaç, gıda ve endüstriyel ürünlerin AR-GE ve endüstriyel ürünler için özel olarak geliştirilen otoklavlar sayesinde minimum sarfiyat ile hızlı sonuç eldesi mümkündür.

Endüstriyel Otoklav Avantajları

Endüstriyel otoklavlar, endüstriyel işletmeler için geliştirilen otoklav sistemleridir. İşletmelerin üretim kalitesini arttıran bu sistemler, üretim bandında verimliliğinizi arttırır ve müşterilere hijyenik ürün sağlar. Orta ve büyük işletmeler için üretilen otoklav sistemleri, yüksek kapasiteleriyle birlikte bir anda birçok ürünü sterilize edebilir.

Mühendisler tarafından gerçekleştirilen otoklavlar, işlem sırasında otoklav sepetinin tam tur ile dönmesini sağlayarak ısı dağılımını tamamen homojenize etmektedir. Bu sayede işlem gören gıda ürünlerinin de ambalaj ile temas ettiği noktalarda yanma tarzındaki olumsuzlukların önüne geçilerek daha verimli bir sonuç eldesi sağlar. Kısaca tüm endüstriyel otoklav sistemleri, birçok sektör için etkili bir üretim kalitesini arttırmayı sağlar ve daha sağlıklı ve daha verimli sonuç elde etmeye olanak verir.

Medico Teknik

Benzer Paylaşımlar

Otoklavın Süresi Ne Kadar
Otoklavın süresi ne kadar genel olarak bakarsak, çalışma süresi sterilizasyonlarda çeşitli faktörlere göre değişmektedir. Sterilizasyonda nem uygulama, sıcaklık, basınç gibi durumlar bu süreci etkiler.
Otoklav Süresi
Otoklav cihazlarında sterilizasyon için sıcaklık, nem süresi ve basınç sterilizasyon işlemlerini etkilemektedir. 121 derece için 1 atmosfer basınç altında ön vakumlu otoklav cihazında 10 ila 20 dakika arasında, ön vakumsuz otoklav cihazında
Otoklav Kontrolleri Nedir
Otoklav kontrolleri nedir genel olarak özetlersek bu kontroller, otoklavların yerleşimi, muhafaza ve yalıtım durumunu, basınç ve vakum kaynağı, kaynak dikişlerin uygunluğu, deformasyon ve korozyon durumu, hücre ve ceket durumu kontrol edilmektedir.
image ×
Medico Teknik
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?
1