Serhat, 1444. Sk. No:24, 06378 İvedik Osb/Yenimahalle/Ankara
Dil Seçimi: tr-flag en-flag
Sosyal Medyada Biz:
  • Serhat, 1444. Sk. No:24, 06378
    İvedik Osb/Yenimahalle/Ankara
  • 9:00 - 18:00
    Pazar Kapalıyız

Otoklav Pastörizasyon

Otoklav Pastörizasyon

Otoklav Pastörizasyon

Otoklav pastörizasyon işlemi, otoklav cihazlarının kullanımının bir farklı alanıdır. Pastörizasyon, gıda sanayisinde besin maddelerini hastalık yapıcı olan mikroorganizmalardan arındırmak amacıyla yapılan bir ısıtma yöntemidir. Pastörizasyon sırasında içinde bakteri veya enzim bulunan besleyici özelliği olan maddeler 60 dereceden 100 dereceye kadar ısıl işleme tabi tutulmaktadır. Bakterilerin ölüm eğrisi, canlıların bulunduğu asidik yüzdesi ve uygulanan sıcaklıkla orantılı olmaktadır.

Bazı sebzelerdeki bozulma enzimleri yüksek sıcaklıklarla parçalanmaktadır. Bu nedenle 60 derece sıcaklıktan bozulma enzimi parçalanacağı ve o besine özgü olan bakterilerin öleceği, etkisiz hale geleceği sıcaklığa ulaşana kadar ısı uygulanmaktadır. Besinlerin merkezindeki sıcaklıklar esas alınır ve ürünler besin kuvvetlerine göre bir seneden bir haftaya kadar dayanıklılık kazanmaktadır. Pastörize gıdaların ev buzdolabı şartlarında 5 ila 7 derecede saklanmak ve satışa sunulması uygundur olur. Tazeden daha uzun süre tüketilen gıdalar pastörize edilir ve kullanma süresi uzatılır.

Otoklav Pastörizatör Nedir?

Pastörizatör balans tankları, pompalar, holder, plakalı ısı değiştirici, sıcak su devresi bölümlerinden oluşur. Müşteri talepleri ve ihtiyaçlarına bağlı şekilde veya akışkan cinse göre üretimi yapılmaktadır. Sistem ise kaliteli paslanmaz çelikten imal edilir. Özellikle süt, meyve suyu, bira, şarap, gazlı, gazsız içecekler enerji içecekleri ve sos gibi birçok ürünün son derece verimli şekilde pastörizasyon sıcaklıklarına uygun şekilde ve holder sürelerine işlenmesine yönelik pastörizasyon üniteleri olmaktadır.

Pastarizatörler adı üzerinde pastörizasyon işlemini gerçekleştiren makinelerdir ve krema, süt, şıra, gül suyu, mayonez, ketçap, meyve suyu, şarap, bira ve meyve sosu gibi birbirinden farklı birçok ürünü bu makinelerle beraber pastörize etme imkânı vardır. Bu işlem ile saatte 5 ton ila 50 ton arasında farklı kapasitelerde gerçekleştirilmektedir.

Bu makineler gıda teknolojisiyle beraber genel olarak süt ve süt ürün gıdaları açısından zararlı mikroorganizmaları yok etmek, uzaklaştırmak, starter kültürlerin içerisinde daha güvenli, kolay gelişebilmesini sağlamak, peynir üretimini istenilen tarafa yönlendirebilmek, kusurlu peynir miktarını büyük ölçüde önlemek amacıyla gerçekleştirilir.

Otoklav Pastörizatör Kullanım Alanları

Otoklav pastörizatör ürünleri pastörizasyon sürecinde daha küçük makinelerle kullanıcılara en kaliteli, güvenli ve hijyenik ürün grupları içinde hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Pastörizasyon sistemleri mühendislik, hijyen kontrolü ve proses açısından doğru ve etkin zamanda kullanışlı tasarıma sahiplerdir. Kullanıcıların amaçlarına hizmet eden otoklav pastörizatör makineleri ise her kullanıcı için farklı şekillerde tasarlanır.

Pastörizasyon gıda teknolojilerinde besin maddelerini bakterilerden arındırmak amacıyla yapılan ısıtma tekniğidir ve pastörizasyon sürecinde içerisinde enzim ve bakteri bulunan besleyici özelliği gıdalar 60 dereceden 100 dereceye kadar ısıtma tekniğine tabi tutulmaktadır. Bu yöntemlerin yaygın olarak kullanıldığı gıdaların başında süt gelir. Bazı katı yiyecekler içinde bu tarz bir yöntem kullanılmaktadır. Isıl işlemin 101 ve daha üzerinde olan derecelerde basınç yapılması amaçlanır ve buna sterilizasyon işlemi denir.

Medico Teknik

Benzer Paylaşımlar

Otoklav cihazı fiyatları
Otoklav cihazı fiyatları, yüksek ısı ve basınç altında materyallerdeki çeşitli mikroorganizmaları yok eder. Medico Teknik, profesyonel personelleriyle otoklav cihazlar tasarlıyor.
Otoklav Cihazı
Medico Teknik birbirinden kaliteli ve kullanışlı otoklav cihazı çeşitleriyle piyasada önemli yer tutuyor. Maddeleri üzerindeki mikroorganizmaları yok etmek ancak sterilizasyon işlemleriyle mümkündür.
Otoklavın Süresi Ne Kadar
Otoklavın süresi ne kadar genel olarak bakarsak, çalışma süresi sterilizasyonlarda çeşitli faktörlere göre değişmektedir. Sterilizasyonda nem uygulama, sıcaklık, basınç gibi durumlar bu süreci etkiler.
image ×
Medico Teknik
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?
1